Lopende wedstrijd

Helaas is er momenteel geen lopende wedstrijd.


Agenda


Let op! Voor de exacte schietdagen kijk bij de uitnodiging van de desbetreffende vereniging!


Zelf ook een Google Calender account?
Voeg ineens alle data van de btls toe door op: onderaan de kalender te drukken.


Article Hover Effect

Tubantia Twente

Gemoederen in Enschede lopen hoog op over aanpak seksuele straatintimidatie: ‘Wij willen die klojo’s gewoon van de straat!’

Mon, 27 Jun 2022 18:17:26 GMT

ENSCHEDE - Seksuele straatintimidatie is een groot probleem in de stad. De aanpak ervan staat niet voor niets in het nieuwe collegeakkoord waarin veiligheid één van de speerpunten is. Als het probleem zo groot is, hoe kan het dan dat er nog niet één boete is uitgedeeld?

Gemist? Twentekanaal kan ‘stuwmeer’ zijn & Almelo gaat woontorens langs spoorlijn bouwen

Mon, 27 Jun 2022 17:59:40 GMT

ENSCHEDE - Ben je er vandaag niet aan toegekomen om al het regionale nieuws op Tubantia.nl te volgen? Geen probleem, we hebben het in een overzicht voor je op een rij gezet. Dit is het nieuws van maandag 27 juni.

Hobbykamerwoningen in Enschede moeten worden aangepakt en verduurzaamd: ‘Zelfs met dekentje op de bank tocht het langs je benen’

Mon, 27 Jun 2022 16:16:38 GMT

ENSCHEDE - Bewoners stoken zich een ongeluk en nog voor de mussen ook. De slecht geïsoleerde hobbykamerwoningen in Enschede Zuid slurpen energie en jagen bewoners op torenhoge kosten. In een buurt die toch al niet uitblinkt in leerbaarheid. „De hoogste tijd dat hier wat gebeurt.”

De angst van oorlogskinderen uit Buurse 77 jaar na dato in een boek verwoord

Mon, 27 Jun 2022 12:36:32 GMT

Een festival van herdenking en verzoening in Buurse. Nederlanders en Duitsers luisteren naar elkaars verhalen over de Tweede Wereldoorlog en maken samen muziek. Afgelopen zondag werden de vele familiebanden binnen Buurse, Alstätte en Lünten nog eens onderstreept met een monument en een boek.

Fietser gewond na aanrijding op Goolkatenweg in Enschede

Mon, 27 Jun 2022 12:28:30 GMT

ENSCHEDE- Een fietser is maandagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de Goolkatenweg in Enschede. De fietser en een auto kwamen met elkaar in botsing

Dichter Rodaan al Galidi geschokt door incident in trein: ‘Iemand opsluiten op de wc, dat doe je niet’

Mon, 27 Jun 2022 11:09:56 GMT

ENSCHEDE - Hij kwam van het festival Warme Woorden in Enschede, maar in de trein trof hem zondag vooral bittere kou. Tot zijn eigen verbijstering moest schrijver/dichter Rodaan Al Galidi toezien hoe treinpersoneel een kleine, vooral angstige man opsloot in het toilet. Het filmpje dat hij maakte, moest worden verwijderd. „Onvoorstelbaar dat dit in Nederland gebeurt.”

Met ‘stuwmeer’ Twentekanaal kun je stroom opwekken

Mon, 27 Jun 2022 10:42:25 GMT

HENGELO/EEFDE - Het Twentekanaal is te gebruiken als een bron van duurzame energie. Door middel van een vijzel naast de sluizen kan stroom opgewekt worden. Volgens studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) kan dat ook nog eens rendabel door dat slim te doen.

Opdracht van Omtzigt: ministers moeten naar boeren langs de grens om stikstofverschillen

Mon, 27 Jun 2022 09:53:23 GMT

ENSCHEDE - De minister van Landbouw en de minister van Natuur en Stikstof moeten op bezoek bij boeren langs de grens om daar met eigen ogen te zien welke rare situatie er ontstaat door verschillen in stikstofbeleid van Nederland en Duitsland. Vervolgens moeten ze ook met voorstellen komen om die verschillen zo klein mogelijk te maken.

Ook Boer Frans doet ultieme poging langs de A1: ‘Van mij krijgen ze geen meter, in geen 300 jaar’

Mon, 27 Jun 2022 16:58:39 GMT

DE LUTTE - De stikstofplannen waar het kabinet dinsdag over stemt gaan het boerenleven in Twente kapotmaken, vrezen Twentse boeren. Achter de schermen bij een ‘publieksvriendelijk’ protest langs de A1 bij De Lutte, mét Boer Frans. „Die lui meten met een elastiek.”

Kunstenaar Manon Leeflang uit Overdinkel: ‘Heerlijk om weer terug te zijn in Twente’

Mon, 27 Jun 2022 12:00:31 GMT

LOSSER - Ze heeft natuurgebied de Zandbergen al eens vereeuwigd op het doek. Want op pad zonder fototoestel of telefoon? Dat gaat er bij Manon Leeflang niet in. Hoe vaak ze er ook komt om te wandelen met haar hond, de kunstenaar ontdekt telkens weer andere dingen. „Wonen in Twente was in het begin wel even wennen.”

Tweetal uit Losser dat verdacht wordt van fraude is weer naar huis, eigenaar financieel advieskantoor verrast door inval

Mon, 27 Jun 2022 10:00:00 GMT

De twee personen uit Losser die afgelopen dinsdag bij een grootscheepse inval in het kantoor van THG-Financieringen werden opgepakt zijn weer thuis. Het Openbaar Ministerie besloot vrijdag om het duo vrij te laten. Zij blijven verdachte in dit onderzoek.

Liefhebbers vergapen zich aan stoommachines en puffende trekkers op Oldtimerdag in Saasveld

Mon, 27 Jun 2022 09:35:28 GMT

SAASVELD - ‘Puf, puf, puf’ klinkt het zondag in het weiland van boer Franken Volmerink, af en toe aangevuld met het gesis van een stoommachine die duidelijk wat overdruk kwijt moet. Het zijn de geluiden waar de liefhebbers geen genoeg van kunnen krijgen tijdens de 36ste Oldtimerdag.

Invalidentoilet op Het Hulsbeek gesloopt: ‘Ik heb maar één vraag: waarom?’

Mon, 27 Jun 2022 09:21:29 GMT

OLDENZAAL - De beelden spreken voor zich: de beheerders van Het Hulsbeek in Oldenzaal troffen zaterdag een ravage aan in een invalidentoilet, dat was gesloopt door vandalen. “Ik heb maar één vraag: waarom?”

Twentse boeren houden actie maandag ‘publieksvriendelijk’: ‘Willen vertrouwen niet beschadigen’

Mon, 27 Jun 2022 08:34:15 GMT

DEURNINGEN - Ze voelen de steun van de achterban in Twente en willen de publieke opinie niet vergooien. Twentse boeren houden hun protestactie deze maandag daarom publieksvriendelijk. „Dat is wel het uitgangspunt.”

Festival Luck in Losser zit Bruisend Overdinkel in het vaarwater, ‘net in ons weekeinde’

Mon, 27 Jun 2022 05:07:22 GMT

OVERDINKEL/LOSSER - Bruisend Overdinkel is niet te spreken over de stichting Luck. Die houdt een cultuurfestival in Losser op 2 juli, de dag dat Bruisend Overdinkel het nieuwe evenement Food and craftbeerparty in het grensdorp houdt.

Twentse ziekenhuizen zien coronacijfers oplopen en honderden medewerkers zitten in quarantaine: zijn nieuwe maatregelen nodig?

Mon, 27 Jun 2022 03:46:19 GMT

ENSCHEDE - Honderden ziekenhuismedewerkers zitten in quarantaine en de besmettingscijfers lopen op. Daarom beraden de ziekenhuizen in de regio zich op nieuwe coronamaatregelen. „Het is reden om goed in de gaten te houden of we weer wat strenger moeten worden.”

Gemist? Twentekanaal kan ‘stuwmeer’ zijn & Almelo gaat woontorens langs spoorlijn bouwen

Mon, 27 Jun 2022 17:59:40 GMT

ENSCHEDE - Ben je er vandaag niet aan toegekomen om al het regionale nieuws op Tubantia.nl te volgen? Geen probleem, we hebben het in een overzicht voor je op een rij gezet. Dit is het nieuws van maandag 27 juni.

Ellen uit Borne telt voortaan eerst alle dieren, voordat ze de wasmachine aanzet

Mon, 27 Jun 2022 16:07:20 GMT

BORNE/OLDENZAAL - Ze was drijfnat en een tijdje buiten westen. Maar de jonge kat van de Bornse Ellen Boersma leeft nog, mede dankzij Dierenziekenhuis Oldenzaal. En dat terwijl het diertje zondag 3 minuten met de fijne was meedraaide.

Echtpaar uit Hengelo moet stoppen met vuilspuiterij naar ING bank: ‘Onnodig grievend’

Mon, 27 Jun 2022 15:12:36 GMT

HENGELO - Raymond Hofs en zijn echtgenote Gonnie Hofs-Akkermans uit Hengelo mogen zich met hun stichting Vrouwe Justitia in Verval niet meer kwetsend uitlaten over mensen, banken, advocaten en notarissen. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald.

‘Ik en de Rest’ beste in Goorse optocht

Mon, 27 Jun 2022 13:15:08 GMT

GOOR - De wagenbouwgroep ‘Ik en de Rest’ heeft de de eerste prijs gewonnen in de Grote Allegorische Optocht tijdens de School- en Volksfeesten van afgelopen weekend. De uitslag is zondagavond bekendgemaakt.

Opnieuw een galg op viaduct bij Azelo

Mon, 27 Jun 2022 12:21:48 GMT

AZELO – Opnieuw staat er een galg op een viaduct boven de snelweg bij het knooppunt Azelo. Deze keer niet met de pop van een boer met zijn hoofd in de strop, maar poppen van een varken en een koe.

Elk dier zingt zijn eigen lied op kinderboerderij in Hengelo: ‘Onze kakariki’s maken een heel lief geluid’

Mon, 27 Jun 2022 12:00:31 GMT

HENGELO - De geit mekkert, de alpaca humt, de pauw pauwt. Iedere bewoner van Kinderboerderij ‘t Weusthag heeft zo zijn eigen deun. Beheerder Janne Meijer vindt alle geluiden leuk. „Neem alleen al de fluitende cavia: pwiep pwiep.”

Met ‘stuwmeer’ Twentekanaal kun je stroom opwekken

Mon, 27 Jun 2022 10:42:25 GMT

HENGELO/EEFDE - Het Twentekanaal is te gebruiken als een bron van duurzame energie. Door middel van een vijzel naast de sluizen kan stroom opgewekt worden. Volgens studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) kan dat ook nog eens rendabel door dat slim te doen.

De altijd opgewekte Hengelose dokter Simmelink neemt afscheid: ‘Een vrolijke dokter is het halve werk’

Mon, 27 Jun 2022 09:31:28 GMT

HENGELO - Als z’n afscheidsreceptie niet op vrijdag 1 juli had plaatsgevonden, dan had de Hengelose huisarts Martin Simmelink op het Malieveld ‘vooraan staan schreeuwen’. Op de landelijke actiedag voor het behoud van de huisartsenzorg. Maar hij neemt net die dag afscheid van zijn patiënten. Dat gaat even voor.

© Matthijs Aveskamp 2017
Lopende wedstrijdscores

Helaas is er momenteel geen lopende wedstrijd.
Foto pagina
Album: 2017-Prijsuitreiking


Foto pagina over wedstrijden die zijn verschoten bij de verschillende verenigingen. Klik hier voor fotos. Zelf foto's in deze galerij zetten? Dat kan! Stuur de foto's naar: De galerij beheerder.

Ga naar de galerij Stuur foto